Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Sabina och Johanna: Första svenska mästarna i dubbel!

I helgen spelades det första svenska mästerskapet någonsin i dubbel rullstolscurling. I Borlänge tävlade sju par om den historiska första titeln, och vann gjorde Sabina Johansson och Johanna Glennert från Karlstads CK.

Sabina och Johanna berättar om hur det känns att vinna det första SM-guldet någonsin.

- Det känns superkul! Nu blev vi ju faktiskt historiska och för Sabinas del extra speciellt då hon ju även var den första att vinna VM-guld i Mixed dubbel 2022 tillsammans med Marcus Holm. Vi är mycket stolta och glada.

Spelformen dubbel kommer att debutera på det paralympiska programmet 2026 och skiljer sig en del från det traditionella fyrmannaspelet. Laget berättar om de största skillnaderna spelformerna emellan.

- Resultatmässigt kan det svänga mer i matcherna då det blir mer sten i spel och i mindre utsträckning ett rent slagspel. Det är inte lika ”givet” att man kan ta poäng i de omgångar man har sista sten, det finns större möjligheter att stjäla poäng jämfört ”vanlig” curling.

Tävlingen spelades i form av en serie där alla mötte alla. Inför den sista matchen var guldet redan klart och då kom den första och enda förlusten för helgen. Nyckeln till de goda resultaten var framförallt den goda lagsammanhållningen.

- Vi känner varandra väl och har spelat och tränat mycket tillsammans och trivs bra att spela tillsammans. Framförallt har vi kul när vi spelar.

Silver tog Amatörföreningen med Ronny Persson och Stefan Vegeborn och bronset gick till Härnösand med Kicki Ulander och Marcus Holm. Stort grattis till alla medaljörer!

 

Publicerad: 2023-11-07