Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Isabella Wranå om kvalet och VM-platsen i Mixed Dubbel

Foto: WCF

Ett tufft startfält med en rad av världens absolut bästa curlingspelare deltog i det svenska kvalet om VM-platsen i Mixed Dubbel. Fem lag spelade en grundserie där bästa laget gick direkt till final. Tvåan och trean möttes i semifinal.

Syskonparet Rasmus och Isabella Wranå slutade på 3-1 i grundserien, liksom Anna Hasselborg och Oskar Eriksson. Genom inbördes möte gick Wranås direkt till final. I semin fick Anna och Oskar möta Almida de Val och Daniel Magnusson. Semifinalen var otroligt jämn och avgjordes först efter skiljeomgång där Almida och Daniel stal en poäng för vinst och kvalificering till finalen.

Isabella Wranå om turneringen:

Det var väldigt tufft startfält, så vi tog inte för givet att vi skulle gå till slutspel inför turneringen. När vi kollade på semifinalen var det också tydligt att det skulle bli en tajt finalserie oavsett vilka som gick vidare.

Finalserien som spelades i bäst av tre, inleddes med en övertygande vinst vardera för båda lagen, följt av en betydligt jämnare och avgörande tredje match. Isabella och Rasmus tog ledningen tidigt och vann tillslut med 9-6. Det blir lagets andra VM tillsammans, då de spelade ihop även 2022 och gick till kvartsfinal.

Hur är det att spela tillsammans med sin bror?

Det funkar jättebra för oss. Vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi är ganska olika personlighetsmässigt men känner varandra väldigt väl och vi är bra på curling i våra olika roller. Rasmus är väldigt bra på att sopa och spela hårda utslagningar och jag är van vid rollen som skip, så det känns som en bra sammansättning för just mixed dubbel.

Förberedelserna för VM kommer främst att göras på var sitt håll, då Rasmus ska iväg på VM herrar tillsammans med lag Edin och sedan ska båda lagen till Players Championship.

Precis som innan, så förbereder vi oss genom att spela och träna med våra respektive lag och så får vi förhoppningsvis en del tid sedan inför VM, för att kunna finslipa detaljer, säger Isabella.

Isabella och Rasmus ser fram emot VM på hemmaplan som återigen blir lite av en familjehistoria, eftersom deras pappa, Mats Wranå också spelar VM Seniors för Sverige som kommer att pågå samtidigt.

VM ska bli superkul! Både jag och Rasmus känner att vi vill ha revansch för VM 2022 när vi förlorade kvartsfinalen. Extra roligt att det går i Östersund också, eftersom jag upplevt några av de mästerskap de arrangerat, men främst som publik eller tillsammans med curlinggymnasiets elever som varit volontärer. Rasmus har spelat junior VM i Östersund 2012 men för mig är det första mästerskapet på hemmaplan.

Sen är det jätteroligt att pappa är på plats också. Både familj och vänner kommer att samlas och mellan matcherna kan vi gå och heja på pappa. Vi ser fram emot att åka dit, spela curling och sikta på att ta medalj!

Publicerad: 2024-02-27