Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

VM damer 2023

Göransson Arena | Sandviken | 18-26 mars

VM 2023 i Sandviken är avslutat. Vi har sett och upplevt curling i världsklass där Team Hasselborg kämpade sig hela vägen till semifinal och slutade på en fin fjärde plats.

Tack till alla ni drygt 10 000 som har varit på plats och hejat fram vårt landslag på plats i Göransson Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tack till alla sponsorer och partners som gjorde hela VM-projektet möjligt:
Handelsbanken, Lundbergs, Volkswagen Gävleborg-Dalarna, NeH, Bauhaus, ICA Sverige, Alleima, Geztio, Sandvikens Kommun, Göransson Arena, Gävle Kommun och Gävle City.

Tack till CK Granit Gävle och alla 100-talet volontärer som har jobbat så hårt och bjudit på ett fantastiskt värdskap för alla besökare.

Tack till hela teamet på SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som har sänt rekordmängden 48 timmar från ett internationellt mästerskap i curling. Och tittarsiffrorna talar sitt tydliga språk. Sändningarna från VM 2023 har haft en räckvidd av tittare på drygt 7,3 miljoner varav 2,1 miljoner har sett 3 minuter eller mer från VM.

Tack till Alva Brodin, Anders Appelquist, Mikael Gunnerås och Simon Appelquist som förgyllde VM 2023 med den officiella VM-låten "One of a Kind" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tack till Sveriges Olympiska Kommitté Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som fanns på plats och inspirerade alla barn och ungdomar till mer rörelseglädje.

Skolprojekt i samarbete med Sandvikens Kommun, CK Granit Gävle, Fritidsbanken och RF SISU Gävleborg

Sandvikens 1300 mellanstadieelever besökte curling-VM i Göransson Arena. Under veckan har grupperna avlöst varandra och alla elever har fått uppleva och testa curling, se matcher och dansa VM-dans. Tack alla elever och Sandvikens Kommun. Ni har lyft arenataket med glada hejarop och positiva vibbar och tack alla som varit med och tagit emot eleverna med största möjliga hjärta!

Läs mer och se filmen om skolprojektet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Johanna Heldin, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer, Sara McManus, Anna Hasselborg

Läs mer om VM i Sandviken 2023

Publicerad: 2022-12-31